Results 1 to 3 of 3

Thread: Electronic Boost Controller Help....

  1. #1
    Senior Member Phish's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Des Moines Ia
    Posts
    601

    Electronic Boost Controller Help....

    I went out with a friend last night to start doing some logging and turning up the boost on my build. Long story short, the car makes six pounds as supposed to and is data logged. We then drive for a ways and about 15 minutes later we try another pull - the car only made 4 pounds. We try multiple pulls and still the car only produces 4 pounds. I shut off the boost controller and WHAM 6 lbs (spring pressure) - turn the boost controller on and 4 lbs. Obviously my boost controller is having issues. After the car warms up or after a certain amount of time (not sure which) the boost controller is not controlling boost and wont let it build more then 4 lbs.
    Well, since we cant turn up the boost we went to a car show. The car cooled down for a few hours. Leaving the show, i turned the boost controller back on and turned the boost up to 8 lbs. Did a pull and Whala 8 lbs of boost.
    To recap, after the car runs for awhile the controller will not let it build more then 4 lbs of boost. Shut the controller off and it runs on spring pressure fine. When the car is first started and driven ( for about 10 minutes) the boost controller will work perfectly.
    Anyone have any theories on this? Controller itself is inside the car in the glove box. The solenoids are under the heat shield on the side of the car where the computer is located... Anyone have any thoughts?

    Here is some info about the car:
    90 Rx7
    motor - LQ4
    Turbo - Comp 8079
    Boost Controller - Innovative MBSC-1

    Selenoids for boost controller are under the heat shield on the left. Engine computer is in the same location.



  2. #2
    Owner AutoMods's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    North Liberty
    Posts
    5,084
    what kind of wastegate is it? you could slap a manual boost controller on it for a while and see if everything behaves as expected.

  3. #3
    Senior Member Phish's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Des Moines Ia
    Posts
    601
    Its the precision gate I purchased off of you Ryan. I think I am gong to check for any vac/boost leaks first. If I cant find anything I will switch to a manual controller to see if that's the issue. IF it works on the manual controller, then I will have to start troubleshooting the actual boost controller itself

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •