Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17

Thread: Finally a little dyno action

  1. #11
    Senior Member Sunny Z's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    460
    I can attest. We rolled around for a little bit, and even on the 4# the car was making, I'd easily say it was mid 10's. Going to be a runner for sure.
    1978 Datsun 280z - LS1/T56 - Hole in my garage I throw money into

    If I had all the money back that I've spent on cars
    I'd spend it on cars

  2. #12
    Owner AutoMods's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    North Liberty
    Posts
    5,084
    congrats. I'd like to see where that comp turbo maxes out. go back to the dyno @ 25psi

  3. #13
    Senior Member Phish's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Des Moines Ia
    Posts
    601
    You provide the parts to build the motor and I will provide the chasis and turbo for the 25PSI test :-) When I gave Josey a ride, I could not figure out whey it was only building 4lbs. However, it still felt decent. Last night I got the boost lined out, now its a consistent 6-7lbs. I also got my headlights fixed as well. For some reason when trying to go out the night after the car got tuned, my lights would not turn on. I traced it down to a wire that was broken off at the relay for the lights. All good to go now on that front as well. Ryan stated that he thought the car would do somewhere in the ball park of 750 whp when I turned it up to 15lbs. I can see it somewhere around there. I am not sure I will make it that high, but just a tick over 700whp should be achievable. Tonight I will pick up the new plugs. Hope fully I can get them swapped out in a couple hours. From there its figuring out why the voltage is low throughout the car. The next step would be turn up the controller and do some email tuning. This thing is going to be outrageous on 15lbs. Should be enough to get me in the top 15 of the fastest cars on this site (top 40 list) I believe.

  4. #14
    Admin Drifte's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Cedar Rapids
    Posts
    7,263
    Is it just a lack of grounds after the swap? Congrats on the dyno numbers too.

  5. #15
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,200
    Quote Originally Posted by Phish View Post
    You provide the parts to build the motor and I will provide the chasis and turbo for the 25PSI test :-) When I gave Josey a ride, I could not figure out whey it was only building 4lbs. However, it still felt decent. Last night I got the boost lined out, now its a consistent 6-7lbs. I also got my headlights fixed as well. For some reason when trying to go out the night after the car got tuned, my lights would not turn on. I traced it down to a wire that was broken off at the relay for the lights. All good to go now on that front as well. Ryan stated that he thought the car would do somewhere in the ball park of 750 whp when I turned it up to 15lbs. I can see it somewhere around there. I am not sure I will make it that high, but just a tick over 700whp should be achievable. Tonight I will pick up the new plugs. Hope fully I can get them swapped out in a couple hours. From there its figuring out why the voltage is low throughout the car. The next step would be turn up the controller and do some email tuning. This thing is going to be outrageous on 15lbs. Should be enough to get me in the top 15 of the fastest cars on this site (top 40 list) I believe.
    what do you use to datalog to do the email tuning?
    "U guys are a bunch of pathetic fucks Ryan your the worst" -Eddy B
    "no one gives two shits if he built it or purchased it.. or if it was purchased by his dad. you just sound like a jealous bitch. move along" -k-ville
    "I think the S4 is the best car I've ever owned" -slow ride

  6. #16
    Senior Member Phish's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Des Moines Ia
    Posts
    601
    Honestly, it could be many things. I think its the actual Alt though. I remember it producing excellent voltage. Then to help out Brandi I took mine off and let her use it to trouble shoot. She offered to buy me a new one if I just let her keep mine installed. We did that, I went to parts store and picked up a new alt and ever since I installed it its always put out around 12.7. The old one I would see 14.1 or 13.7 usually. I never thought anything of it and just let it be. I know the alts were exactly the same though. I bought both new for a 2000 chvy 1500. However, I am going to try to see if its a grounding issue first. then maybe check out the wiring to the alt. Make sure the resister is still good in the wiring and all that jazz. lastly I will buy a new alt and see if that does it. Might try trouble shooting it with Brandi's if she will let me ;-)

  7. #17
    Senior Member Phish's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Des Moines Ia
    Posts
    601
    We use HP Tuners to tune with. I am licensed to Andy's cable. So he comes over and I let him and Ryan hash it all out.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •